Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Retail arbitrage, Amazon üzerinde oldukça sık karşılaşılan bir kavramdır. En basit tanımıyla bir ürünü düşük fiyattan alıp daha yüksek fiyattan satmak demektir. Çok sayıda satıcı Amazon üzerinde bu kavramı kullanır ve bazı üreticiler buna fırsat verir. Doğru yapıldığında da yüksek kazanç oranları sağlanabilir.
Amazon’daki zorlu rekabet ortamı göz önünde bulundurulduğunda retail arbitrage yapmak ürkütücü gelebilir. Fakat doğru ürünü doğru pazarda satabildiğiniz taktirde çok iyi kazançlar elde edebilir, az riskle pazarda yer alabilirsiniz. Bunun için ilk olarak retail arbitrage nedir, retail arbitrage nasıl yapılır, riskleri nelerdir, avantajları, izlenmesi gereken stratejiler neler, retail arbitrage için nasıl ürün bulabilirsiniz? konularında bilgi sahibi olmak gerekir. Bu yazımızda bütün bunları sizler için araştırdık ve cevaplarını açıklıyoruz.
Retail arbitrage ile alakalı Amazon’a özgü çeşitli terimler vardır. İlk olarak bunların ne demek olduğunu bölmenizde fayda var:
Uygulamaya geçildiğinde retail arbitrajcı toptancılar ve tedarikçilerle de anlaşmanın yolarını arar. Bu yüzden tanım biraz daha değişir:
Amazon bünyesinde retail arbitrage ile birlikte başka terimlerle de karşılaşırsınız:
Retail arbitrage, Amazon’un büyüklüğü sayesinde kendi dinamiklerini oluşturmuştur ve bugün Amazon’da en çok tercih edilen kazanç yollarından birisidir.
Bu kavramlar pek çok yerde karşınıza çıkar. Fakat e-ticaret dilinde hepsinin karşılığı aynı olacak şekilde kullanılmaktadır.
Retail arbitrage yapmaya imkân veren ya da bunu cezp eden gerekçe, ürünün fiyat farkıdır. Peki bunun nedeni nedir diye baktığımızda ülke içi ve ülkelerarası dinamikler karşımıza çıkıyor:
Dolayısıyla ABD ile Türkiye arasında veya Türkiye ile Avrupa Birliği ülkeleri arasında büyük farklar olduğunu görüyoruz. Bu da arbitraj fırsatı olmuş oluyor. İlla ülkeler arasında olmasına gerek yok. Türkiye içinde de bir pazaryerinden alıp diğerinde satabileceğiniz arbitraj ürünleri bulabilirsiniz.
Retail arbitrage, fiyat değişimlerinden yararlanmaktır. Önemli olan e-ticaret imkânlarıyla farktan doğan fırsatları yakalamanızdır. Bu yönüyle tamamen yasal bir işlemdir.
Retail arbitrage pek çok farklı market arasında yapılabilir. Türkiye’de sağlıklı biçimde takip edilebilecek ve uygulanabilecek alanları şöyle belirtebiliriz:
Türkiye içinde pek çok online mağaza bulunmaktadır. Bunlar arasında fiyat farklarından yararlanarak retail arbitrage yapılabilir. Hepsiburada, N11, Trendyol, Gittigidiyor gibi online pazaryerleri arasında kar oranı hesaplaması yapıldıktan sonra işlem yapabilirsiniz.
Retail arbitrage’ın avantajlarını şöyle sıralayabiliriz:
Retail arbitrage sisteminin dezavantaj kabul edebileceğimiz bazı yönleri de vardır:
Retail arbitrage ürünü bulabilmek için dikkat etmeniz gereken hususları şöyle sıralayabiliriz:
Yorum Yaz