biangoo Forum - e-Ticaret & Pazarlama - Girişimcilik ve İş Fikirleri

Tam Versiyon: Hepsiburada FBA – Fulfillment (Lojistik) Operasyonu Duyurusunu Yaptı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Amazon tarafından oldukça başarılı bir şekilde Avrupa’da uygulanmakta olan sistemin bir benzeri Hepsiburada FBA – Fulfillment (Lojistik) Operasyonu adıyla ülkemizde de hayata geçiriliyor.

Hepsiburada tarafından satıcılara gönderilen bir mail ile Hepsiburada FBA – Fulfillment (Lojistik) Operasyonu hakkında bazı bilgiler verilmiş durumda.
Bizlerde bu mail üzerinden satıcılara verilen bilgilerin bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu sayede Amazon FBA ile Hepsiburada FBA sistemleri arasında da bir kıyaslama yapabilirsiniz.
 


Hepsiburada FBA – Fulfillment (Lojistik) Operasyonu Ne Sunacak?

Hepsiburada tarafından hayata geçirilecek olan yeni sistem ile birlikte satıcılara;
  • Satılan ürünlerin Hepsiburada depolarında stoklanması ve bu depolar üzerinden kargolanması hizmeti.
  • Gerek depo gerek ürünlerin depoya girişi gerekse satış sonrası depodan çıkışı süreçlerinde ürünlerinizle ilgilenecek personel desteği.
  • Türkiye’deki 81 ile kargo ile hızlı ve uygun fiyata gönderim imkanı. HepsiJet, Aras ve PTT Kargo ile düşük maliyetli kargo gönderimleri.
  • Sitede ürünlerinizin öne çıkarılması, BuyBox sisteminde ürünlerinize öncelik tanınması gibi avantajlar.
  • Müşterilerinize sizin yerinize Hepsiburada Müşteri Hizmetleri üzerinden destek sunulması.
  • Satışlarınızın raporlanması ve analizlerinin size sunulması.
  • Muhasebe hizmetleri
  • Yurtdışına gönderim hizmeti.
  • Pazarlama faaliyetleri
  • Güvenlik Hizmeti
  • Teknoloji Hizmeti
 


Sitede Ürünleriniz Ön Plana Çıkarılacak

Hepsiburada FBA sistemini kullanan satıcıların elde edeceği en büyük avantajlardan birisi ürünlerinizin sitede arama sonuçlarında ön plana çıkması olacak.

Hepsiburada tarafından kendi depolarında barındırılan ürünlerin daha fazla satış yapabilmesi adına gerek arama sonuçlarında gerekse de buybox sisteminde Hepsiburada FBA sistemine dahil olan satıcıları bir adım öne çıkaracak gibi görünüyor.

Bunun dışında ücretsiz insört gönderimi, kampanya destekleri, pazaryerinden pay gibi birçok ek avantajda bu sisteme geçiş yapan firmalara sunulacak ek özellikler arasında.
 


Yurtdışına Gönderim Hizmeti de Sunulacak

Henüz detayları belli olmasa da Hepsiburada FBA sistemine dahil olan satıcıların ürünleri “İşletmeden Tüketiciye (B2C) e-İhracat” sistemiyle yurtdışındaki alıcılara satılacak.

Bu süreçte Hepsiburada cephesinin nasıl bir destek vereceği, fiyatlandırma konusunda nasıl hareket edeceği gibi birçok detay şu aşamada soru işareti olarak karşımızda duruyor.
 

 
Hepsiburada FBA Sisteminin Ücreti Ne Olacak?

Amazon firması Avrupa ve ABD’de uyguladığı Amazon FBA sisteminden aylık olarak belli bir ücret tahsil ediyor. Bu ücret karşılığında da Depolama, Kargolama ve Öne Çıkarma gibi süreçlerde firmalara çeşitli imkanlar sunuyor.

Hepsiburada da muhtemelen bu sisteme yakın bir sistem kurgulamış durumda. Buna bağlı olarak da Hepsiburada cephesinin de ilerleyen dönemde sistemi aktife aldıktan sonra satıcılarından belirli bir ücret talep edecektir.

Bu konuda da henüz Hepsiburada cephesinden bir açıklama gelmemiş durumda.
 
Sizde Hepsiburada FBA sistemi ile alakalı olumlu yada olumsuz görüşlerinizi YORUM sekmesi üzerinden bizlere ulaştırabilirsiniz.



Haber Linki: Hepsiburada FBA – Fulfillment (Lojistik) Operasyonu Duyurusunu Yaptı