biangoo Forum - e-Ticaret & Pazarlama - Girişimcilik ve İş Fikirleri

Tam Versiyon: Amazon Lojistik Kullanıcı Yorumları - Müjdat Dede / ZekaToys Mağaza Kurucusu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba, Ben Müjdat Dede. ZekaToys firmasının sahibiyim; çalışma arkadaşlarımızla eğitici oyuncaklar satıyor, aynı zamanda da firmalara e-ticaret danışmanlığı yapıyorum.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinden mezun olup öğretmenlik yapmaya başladığımda öğrencilerimle oyun oynarken buldum kendimi. Pet şişeyi ezip futbol topu oynayan çocuk, ihtiyacına uygun olan materyali üretip öğrenmesini de gerçekleştirebilirdi benim gözümde. Öğrencilerime matematiği sevdirmek için sudoku, stratejik düşünmelerini sağlamak için satranç oynatayım derken, zeka oyunları ve benzeri materyalleri bir araya getirirken buldum kendimi. Çeşitlerin azlığı, materyallerin yurtdışında ve pahalı oluşunu görünce, neden bunları bir araya getirmiyoruz, ekonomik olarak üretmiyoruz ve neden sadece bu tarz oyuncaklar satmıyoruz dedim. Mesleğimi icra ederken çocuklara faydalı olabilmek, bu tarz oyunları bulabilmek için ithalatçılarla görüşmeye, oyuncaklar getirmeye başlamıştım.
İlgimin bu yönde devam ettiğini görünce kendime zekatoys isminde bir internet sitesi kurup, satış işine başladım. Ana ürün grubum tamamen eğitsel oyunlar. Oyunları açıp açıp oynuyor, test ediyordum, beğendiklerimi de internet sitemizden satıyordum. Önceliğiniz sevdiğiniz işi yapmaksa kazanç beraberinde gelir düşüncesiyle hareket ettim ve işlerimi büyütmeyi başardım.
Sitemizde sattığımız oyuncaklar çocukların zekasına dokunsun, gelişimine bir katkıda bulunsun istiyorum. Markamızı güçlendirmek için pazaryerlerine de girdik elbette.

Amazon.com.tr benim 3. pazaryeri deneyimim. Henüz 7-8 aylık bir geçmişimiz olmasına ragmen epey hızlı başladık. Türkiye’ye gelmiş olmalarından çok mutluyuz ve ileride iş ortaklığımız nasıl gelişecek heyecanla bekliyoruz.

Ben bir yandan Amazon’un yurtdışı programını araştırdım ve o sırada FBA ile tanıştım. Türkiye’de Amazon Lojistik olarak biliniyor. Tüm süreçlerde destek olan satış ekibindeki arkadaşlar, Amazon Lojistik’i deneyebilmemiz için Amazon.com.tr’deki kampanya hakkında bilgi verdi. Biz de bir deneyip maliyet, iş yükü ve depolama masrafları nasıl olacak, bizi kurtarıyor mu görelim istedik. Pandemi döneminde tam 3 farklı kargo firması değiştirmek zorunda kalmış biri olarak söylüyorum ki Amazon Lojistik müşteri deneyimi, memnuniyeti gerçekten çok iyi. Gönderdiğim ürünler çok hızlı satıldı. Tercih etmemiş olsaydım stok maliyetlerim yükselebilir, müşteri memnuniyetini de sağlamakta zorlanabilirdim.

Bu şekilde operasyonel iş yükünü ya da depolama maliyetini azaltmak isteyen satış ortaklarınıza da mutlaka Amazon Lojistik’i kullanmalarını tavsiye ediyorum. Amazon Lojistik aslında eleman, depo gideri gibi masraflardan tasarruf edebilmek demek. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Ciddi anlamda beni iş yükünden kurtaran, operasyonel anlamda işime hız ve kolaylık sağlayan Amazon.com.tr ile çalışmak büyük keyif!