biangoo Forum - e-Ticaret & Pazarlama - Girişimcilik ve İş Fikirleri

Tam Versiyon: Etkili Dijital Pazarlama Yapmanın Yolları - Murat Erdor & Coşkun Yeşilbaş
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Murat ERDOR tarafından hazırlanan ve Diverseffect Ajans Başkanı Coşkun Yeşilbaş'ın da katıldığı Etkili Dijital Pazarlama Yapmanın Yolları isimli videoyu sizlerle paylaşalım istedik. Sektöre dair oldukça fazla bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılmış durumda.



Alıntı:Günümüz iş dünyasında herkes firmasını, ürünlerini veya hizmetlerini daha etkili tanıtabilmek için dijital pazarlama kanallarını kullanıyor. Sadece firmalar değil kişisel marka olmak isteyenler de farklı platformları deniyor. Kimisi iyi geri dönüşler alıyor, kimisi alamıyor, kimisi ise aldığı sonucun iyi mi kötü mü olduğuna karar veremiyor çünkü konu hakkında fazla bilgisi olmadığından bir yorumda bulunamıyor.

Bu haftaki Online Sohbetlerde hangi dijital pazarlama kanallarını kimler nasıl kullanmalı, hangi firma ne kadar bütçeyi hani platforma ayırmalı, sonuçları nereden ve nasıl analiz etmeli gibi birçok konuyu Diverseffect Ajans Başkanı sevgili Coşkun Yeşilbaş ile tüm detaylarıyla konuştuk ve aşağıdaki soruların cevaplarını aradık.

1)Herkes bir dijital pazarlama yapma derdinde, dijital pazarlama denince akla ne gelmeli?

2)Her firma her kanalı denemeli mi? Neye göre değişir, Instagram’da kim olmalı, Facebook’ta ne tip firmalar grup kurmalı, herkes Twitter hesabı açmalı mı?

3)Facebook eski gücünü kaybetti mi?

4)Facebook/Instagram mecraların reklam verirken hedefleme yaparken neye dikkat etmek gerekiyor? Sıklıkla yapılan hata nedir?

5)Instagram story ne kadar etkili?

6)Linkedin nasıl bir mecra sence, reklam vermek çok pahalı ama geri dönüşü nasıl oluyor?

7)Twitter’a baktığımızda hep şikayet yönetimi yapıldığını görüyoruz, sizce doğru bir anlayış mı?

8)Pinterest ne kadar etkili, kullanılımı nasıl?

9)Youtube kanalı açmalı mıyız?

10)Bazı firmalarda web sayfasına gerek yok sosyal medya kanalından kendimizi tanıtıyoruz bu bizim için yeterli mantığı var, ne diyorsunuz?

11)Blog yazmak gerçekten siteye trafik için yeterli mi? Her hafta 2-3 yazı yazsak altı ay sonra veya 1 sene sonra organik aramalarda arama sonuçlarında ilk sayfalarda çıkar mıyız?

12)SEO denen bir şey var, olmasa ne olur?

13)Şahıs olarak kişisel markamız için ne yapmalıyız? Kendimizi dijital kanallarda nasıl pazarlamalıyız?

14)Bütçe olarak dijital pazarlama çalışmalarına ne kadar ayırmalıyız?

15)Size ulaşmak isteyenler nasıl ulaşabilir?


https://www.youtube.com/watch?v=iXlzaVU80EQ